Monday, March 15, 2010

AIO-vaippa / AIO-blöja

Pitihän se Suuren Käsityölehden uusi all-in-one vaippakaava (2/2010) kokeilla. Yritin todellakin pysyä kaavassa ja tehdä niin kuin ohjeessa käskettiin mutta pieniä muutoksia oli kuitenkin pakko tehdä. Siivekkeet piti muotoilla uudestaan, imuläppään laitoin kolme kerrosta bambua (ohjeessa oli vissiin kaksi kerrosta) ja kuminauhakujat jätin suosiolla tekemättä kun sisäpuolella on babyfleece. Harmittaa että sekä ruskea että valkoinen Aplix oli minulta loppunut joten oli pakko laittaa tuota mustaa.
Olin lukenut jostain että koot ovat reiluja ja niinhän ne ovatkin. Tämä vaippa on kokoa L ja on liian iso pikkuveljelle vielä joten isoveli saa nyt käyttää sitä sillä aikaa.


Visst var jag tvungen att pröva mönstret på all-in-one blöja som fanns i den finska handarbetstidningen, Suuri Käsityölehti (2/2010) Jag försökte verkligen hålla mig till mönstret och beskrivningen denna gång men några små förändringar var jag nog tvungen att göra. Vingarna ritade jag om, la tre lager bambu i "flärpen" istället för de två som stod i beskrivningen och eftersom jag använde mig av babyfleece på insidan så lämnade jag bort resårkanalerna vid benen. Tyvärr hade jag slut på både den vita och den bruna Aplixen så jag var tvungen att använda svart.
Nå´nstans läste jag att storlekarna är rejäla och det är de nog också. Denna blöja är storlek L och är för stor för lillebror så storebror får använda den så länge.


4 comments:

 1. Söt blöja!

  Var köper du babyfleece? Funderar på att testa fleece i blöjorna men hittar bara microfleece och polarfleece, har för mig att babyfleece ska bli mindre noppigt.
  Har du använt coolmax?

  Du har inte några blöjklipp babyfleece eller coolmax att sälja/byta?

  ReplyDelete
 2. Tack Strömming!

  Jag har köpt min babyfleece på Myllymuksut: http://www.myllymuksut.com/babyfleece-okotex-1790m-p-81.html
  Det stämmer, den blir inte på samma vis noppig som de andra, alldeles ypperlig i blöjorna. Coolmax har jag också använt mycket, dock inte på senaste tiden verkar det som när man tittar i bloggen. ;-) Några fanns ju här men inte med så bra bilder, t ex den gröna med oliverna på, en formsydd pocket, har brun coolmax och även den här med bilar har orange coolmax: http://retrokas.blogspot.com/2009/11/vaippoja-ja-kuolalappu-blojor-och.html
  I min "gamla" blogg, matbloggen, hittar jag bl a den här pocketen där jag sydde några lager mikrofiberfrotté under coolmaxen. Då räcker det att fylla med lite bambu t ex och mikrofibern fördelar fukten jämnt på inlägget i blöjan. http://kulinarist.vuodatus.net/blog/1821683/muutama-vaippa-taas/ Alltså den sista turkosa blöjan i inlägget.

  Coolmax har jag nästan bara brunt av för tillfället och babyfleece har jag i mangogult och turkost, syns på bilden i detta inlägg: http://retrokas.blogspot.com/2010/03/vaippoja-ja-imuja-blojor-och-inlagg.html, sen har jag denna grann orange som i den här AIO-blöjan och ännu ljus limegrön. Av dessa kan jag gärna byta några blöjbitar med dig, räcker 50 x 50 cm eller vill du ha 55 x 55 cm? Vad har du att bjuda ut i byte för skoj? =)

  ReplyDelete
 3. Hej!

  Hur gjorde du med gummibandet då du lämnade bort resårkanalerna? Sicksackade du fast gummibandet istället?

  AM

  ReplyDelete
 4. Hej!

  Japp, sick-sackar fast gummibandet med trestegs sick-sack i sömnsmånen.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails