Monday, October 25, 2010

Vähän sitä sun tätä... / Lite det ena och det andra....
Ikasyr:iltä tilaamastani ihanasta vihreästä velourista syntyi Emilille tällainen haalari. Muokkasin tuota minun edellistä kaavaa vielä vähän ja nyt olen siihen vieläkin tyytyväisempi, koko on 86/92 cm. Nämä ovat kyllä varsinaiset testihaalarit. Piti uutta ompelukonetta testata ja halusin myös kokeilla kantata jerseyllä. Hieman löysemmälle olisi kanttaukset voinut jättää.
Aplikointia halusin myös kokeilla taas mutta siihen tarvitaan kyllä paljon treeniä vielä (ja kaksipuolista liimaharsoa!!!) Periaatteessa en tykkää vaatteista joissa nimi on näkyvillä koska haluan kierrättää vaatteet, toivotaan kuitenkin että jostain löytyy toinen Emil joka voisi haalarin adoptoida kun se on meille jäänyt pieneksi...

Av den härliga gröna velouren från Ikasyr sydde jag en overall till Emil. Jag gjorde ännu lite ändringar på mitt föregående mönster och nu är jag ännu nöjdare med det, storlek 86/92 cm. Denna overall blev en riktig testoverall. Jag ville prova på min nya symaskin och även prova på att kanta med jersey. Lite lösare kunde kanterna ha varit.
Jag ville också prova på lite applicering igen men det får jag nog träna en hel del på ännu (och skaffa
vliesofix!!!) Egentligen gillar jag inte kläder med namn på för jag vill att kläderna kan återanvändas av andra barn, men jag hoppas att vi kan hitta en annan Emil som kan adoptera overallen när vi vuxit ur den...
Sitten piirsin uudet kaavat pitkähihaiseen paitaan koossa 92 cm. Kankaana apinoita ja leijonia interlockina Ikasyr:iltä. Muuten ihan hyvä mutta tässä oli vielä ompelukoneen säädöt vähän hakusessa, saumat kupruilee.

Sen ritade jag ett nytt mönster på en tröja i storlek 92 cm. Tyget är interlock med apor och leijon från Ikasyr. Annars blev den bra men inställningarna i symaskinen var inte riktigt bra, sömmarna bubblar.Musta velourhuppari koossa 128 cm vanhimmalle pojalle. Kaava on Ottobren muokattu. Tämä velouri on myöskin Ikasyr:iltä. Hupussa musta-valkoinen tähtijersey, kanttaukset valkoista interlockia.

En svart velourhoodie till äldsta grabben i storlek 128 cm. Mönstret är omgjort från Ottobre. Denna velour kommer också från Ikasyr. I luvan finns svart-vit stjärnjersey, kantat med vit interlock.
Ja 5-vuotiaalle piti saada sopiva kauluri. Piirsin kaavat tällaiseen kauluriin joka kiinnitetään tarranauhalla niskaan. Päällä jerseytrikoo ja alla polarfleece.

Och 5-åringen behövde ett halsskydd. Jag ritade ett mönster till ett så´nt här halsskydd som sätts fast med kardborrband i nacken. På ovansidan jersey trikå och undersidan polarfleece.

Siskon tytölle baggymallinen pipo. Tämäkin jersey trikoo tulee Ikasyr:iltä.

En baggymössa till min systers dotter. Även denna jersey trikå kommer från Ikasyr.


6 comments:

 1. Oj så mycket fint du har sytt! :D Overallen se helmysig ut!

  ReplyDelete
 2. Vad mycket du hunnit med! Och så fint! Just nu har jag inte så mycket tid att sy till sonen tyvärr..Så mycket annat i görningen..

  ReplyDelete
 3. oletpas ahkeroinut..tosi hienoja vaatteita! Tähtikangas hupussa sopii tosi hienosti! muutenkin värit on niin raikkaita!

  ReplyDelete
 4. No onpa taas aivan ihania ompeluksia :) ja noin paljon :) omia sormia alkaa syyhytä tuonne ompeluhuoneen suuntaan.. :)

  ReplyDelete
 5. Asiasta kukkaruukkuun kun nuo on niiiin söpöjä ja ihania että viet sanat suusta.. Saako udella mistä olet tilannut/teettänyt nuo Retrokas-merkit vai nauhojen nimelläkö ne menevätkään? Näyttävät hyviltä ja kestäviltä. Muutamia paikkoja olen itse löytänyt jossa voisi tuollaisia teetättää mutta aikas heikkolaatuisilta ovat vaikuttaneet. Taka-ajatuksena tässä että voisi pojan nimen laittaa ja ommella sitten niin ei hoidossa ole ongelmia että nimestä ei saa selvää. Meidän hoitopaikassa kun ovat alkaneet suosia sitä että vaatteissa lukisi jo etupuolellakin nimi - - Kiitos jo etukäteen jos viitsit vastata ja luovuuden iloa jatkoonkin :)

  ReplyDelete
 6. Kiitos kommenteistanne! =)

  Tack för era kommentarer! =)

  Siru: Kiitos kommentistasi. =)
  Merkit olen tilannut täältä: http://www.minanamnband.se/
  Ovat mielestäni ollut erittäin kestäviä ja olen niihin todella tyytyväinen. Olen noita samoja merkkejä ommellut myös vaippoihin ja nehän pestään "koko ajan" 60 asteessa ja välillä myös 90 asteessa eivätkä merkit ole siitä miksikään muuttuneet. =)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails