Tuesday, August 17, 2010

Yövaippa / NattblöjaMeidän 2-vuotiaalle ei varmaan tarvi ommella vaippoja enää, ei ainakaan nyt enää kun sain tämän yövaipan ommeltua. Siitä ettei potta eikä pönttö ole kiinnostanut häntä yhtään päästiin ihan yht´äkkiä siihen että pöntöllä käydään päivisin, jee! =) Mutta yövaippaa tarvitaan kyllä vielä ja tähän asti ollaan menty sellaisella kokoonpanolla ettei ollenkaan ole ollut varaa siihen ettei pestyt vaipat ole kerinnyt kuivumaan.
Tässä siis uusi XL-koon yövaippa josta tuli todellakin reilu (kerrankin), kaava oma. Sisäpuolelle jouduin laittamaan babyfleecen coolmaxin sijaan kun tuota coolmaxia ei ollutkaan tarpeeksi kotona. Koko vaipan alueella kerros bambufleeceä, ulkopuoli peikko-joustista. Sisäänommeltuna 4 kerrosta bambufleeceä ja toooodella pitkässä läpässä on 5 kerrosta bambufleeceä. Kyllä nyt pärjää. =)

Till vår 2-åring behöver jag nog inte sy nya blöjor mera, inte i alla fall nu mera när jag fick den här nattblöjan sydd. Från det att varken pottan eller toan intresserat honom ett dugg befann vi oss helt plötsligt i den situationen att grabben går på toaletten på dagarna, jippie! =) Men nattblöja kommer vi nog att behöva ännu och hittills har det varit lika spännande varje gång, hinner de tvättade blöjorna torka till nätterna?
Alltså här är nu en ny nattblöja i storlek XL som verkligen är rejäl i storlek (för en gångs skull), eget mönster. På insidan blev det babyfleece då jag inte hade tillräckligt med coolmax hemma. Innanför hela blöjan finns ett lager bambufleece, utsidan i troll stretchfrotté. Insytt i mitten av blöjan 4 lager bambufleece och den lååånga flörpen har 5 lager bambufleece. Nu klarar vi oss igen. =)


4 comments:

 1. Vad bra! Fin dessutom! Måste nog ta och sy en par sådana till sonen. Vi var redan utan blöja på natten en tid, men efter en par olyckor så tänkte vi att vi alla sover bättre om han har blöja på. Men då paketet vi har nu är slut, så blir det nog tygblöja.. Om det alls behövs.. Har aldrig använt tygblöja på natten heller. Vet egentligen inte varför. Ska nog bättra mig på den fronten sen när/om det kommer en till! Tar gärna emot tips gällande nattblöjor. Om man syr själv alltså.

  ReplyDelete
 2. Ja prova tygblöja på natten! =) Är den torr så är det ju bara att klä på samma blöja följande natt. =)
  På våra två små använder vi bara tygblöja på natten (fast yngsta använder annars också bara tygblöjor, har aldrig ens haft en plastblöja på sig i hela sitt liv...) men med storebror har jag nå´ngång "fuskat" och tagit en plastblöja till natten och de gångerna har vi haft halva sängen våt. =( Våra nattpaket är ju inte små och smidiga på nå´t vis ;-) men inte har ens 2-åringen klagat nå´t. Ett par ordentliga ullbyxor på (helst av förull) och inga läckage uppstår. =)
  Kan inte komma på några tips så här men om det är nå´t du undrar över så fråga gärna! =))

  ReplyDelete
 3. Ser snygg ut! Vi kör också med innerblöja + yllebyxor på nätterna. Har hittills använt köpta yllebyxor sydda av dubbelt merinoullstyg.

  Nu har jag stickat egna :) av förull och med merinoullsmuddar på magen och på benen (är rädd att det ska klia med förullen rakt mot huden). Men nu undrar jag: klarar ett lager förull av en våt innerblöja? Vågar jag använda de självstickade yllebyxorna på natten.....?

  Hurudana yllebyxor använder ni?

  ReplyDelete
 4. Jamen, hur har jag missat A:s undran. =/

  Du har säkert vågat prova de egna ullbyxorna på natten redan antar jag? =) Och javisst, vi använder endast egna stickade byxor på natten. Byxor stickade av förull tycker jag absolut är de bästa, när de är lite lagom inkörda så håller de 100 ggr bättre än de flesta som är sydda utav (dubbelt) merinotyg. Garnet du stickade av, hade det dubbel tråd? De garn jag köper är på stora "härvor" eller vad heter de där stora "klumparna"? ;-) och man stickar det dubbelt med ca femmans stickor.
  Merinogarn är jättemysigt att använda till muddarna. Har hört att endel barn kan tycka att det kliar annars, själv har jag inte upplevt något av det med mina grabbar.

  Så jag hoppas ni vågat prova annars tycker jag ni ska göra det! =) Om man känner sig lite osäker kan man ju alltid använda dem ett tag på dagen så man får dem lite inkörda före nattanvändning. =)

  Lycka till! Oj, vad jag blev sugen på att sticka nu igen! =))

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails